Fortsätt till huvudinnehåll

Hur man får längre hår

Hårförlägning är ett snabbt och tillfälligt sätt men om man vill att ens riktiga hår ska växa lite fortare har jag några tips.
Först och främst måste man ha tålamod, för det tar tid. Sen ska man sluta slita på håret. Sluta eller dra ned på stylingprodukter och aldrig kamma/borsta håret när det är blött men framför allt inte tvätta det i onödan. Att tvätta håret varje dag i onödan sliter en hel del och man är inte smutsig bara för att man inte kommer till jobbet med nyfönat hår!
Att ändra sina hårtvättnings vanor kan få håret att bli radikalt längre eller rättare sagt radikalt mindre slitet.
Man kan använda kosttillskott för att få starkare hår och naglar. Många av kosttillskotten innehåler extrakt av åkerfräken, så att dricka te på åkerfräken går lika bra, men bälja inte i dig, åkerfräken blir giftig i för stora mängder.
Att massera hårbotten då och då sätter fart på blodcirkulationen och kan påverka tillväxten men att slita mindre på håret är det effektivaste sättet att få längre hår snabbare.
Jag tyckte att alla schampon gjorde min hårbotten så torr så jag provade att tvätta håret bara en gång i veckan och då ibland bara skölja det istället för att schamponera och på bara några månader så hade mitt hår blivit 5 cm längre! Och hårbotten mådde så klart bättre.
Man ska också se efter vad ens schampo och balsam innehåller. Många shampon innehåller sulfat och det är starkt uttorkande men behövs för att få bort silikonet som finns i många balsamsorter!? Silikoner lägger sig som en tunn plastfilm på hårstråna och hårbotten och förhindrar hårbotten från att andas men ger håret glans och gör det lent. Man känner igen silikon på att de oftast slutar på -cone eller -xane i innehållsförteckningen.
Om man bara sköljer håret med vatten eller örtavkok blir inte håret så torrt men inte heller så lent som om man använder schampo och balsam. Men det är hårets naturliga struktur som kommer fram och det blir inte fett och äckligt heller. Hårbotten får en chans att andas och återfetta sig på normalt sätt.
Ska man schamponera håret kan man göra ett själv med hjälp av recept i den här bloggen, köpa ekologiska schampon i hälsokostaffären eller läsa genom det vanliga schampot för att se om det innehåller något olämpligt
Lycka till med ditt nya friskare hår!

Kommentarer

 1. Gör balsam metoden håret längre?

  SvaraRadera
 2. Ѕweet blog! I found it while seаrching on Yahοo
  News. Dο you have any suggeѕtions
  on how tο get listed in Υahoο News?
  Ι've been trying for a while but I never seem to get there! Cheers

  Feel free to surf to my web site; http://www.sfgate.com/business/prweb/article/v2-cigs-review-authentic-smoking-experience-or-4075176.php

  SvaraRadera
 3. Hey there! Thiѕ is my fігst сomment
  here sο I ϳuѕt wanted to givе a quick shout out anԁ
  say I genuinely enjoу rеading through your postѕ.
  Can уou suggest any other blogs/webѕites/forums that cоver the same topіcs?
  Thank you!

  my blog ... synthesize.us

  SvaraRadera
 4. It's very easy to find out any matter on net as compared to textbooks, as I found this article at this web page.

  Look at my webpage: En.jameatulquran.com

  SvaraRadera
 5. Everybody desires of a sleek and apparent skin without
  any blemishes. Particularly if you at this time have many warts that need treatment.


  Also visit my web site dermatend where To Buy

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

3 goda gurkor

Nu börjar gurkorna mogna och då har jag tre favoritinläggningar som jag tänkte dela med mig av.
Gotlandsgurka 2 kg små Västeråsgurkor dillkronor Lag: 2 flaskor vichyvatten (330ml) 1,6 dl ättiksyra 24% 3/4 dl salt 1 kg socker Blanda ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Skölj och skiva gurkan, varva med dillkronor i en glasburk och häll över lagen. Det tar 3 veckor för den att mogna . Står sig ca ett år i kylen.
Snabbgurka ( om man inte kan vänta!) Lägg ett par Västeråsgurkor i en plastpåse, lägg i dill ( kronor, stjälkar eller blad) och häll på lite salt och ev en liten pytteskvätt ättika och lägg i kylen. Låt den ligga och "gosa till sig" över natten, så har du inlagd saltgurka nästa morgon och morgonen därpå är den om möjligt ännu godare!
Pressgurka Skala ett par gurkor (spelar ingen roll vilken sort) glest så att de blir långrandiga. Skiva dem sedan med osthyveln och lägg dem på ett fat. Strö över en msk salt och lägg ett annat fat ovanpå och på det…

Att hitta tillbaka

Att det ska vara så svårt att lyssna på sin kropp och att lära känna sig själv!
Det är tillräckligt konstigt att jag inte känner mig själv, vart tappade jag bort mig?
Jag tycker inte att jag stressar eller jagar runt som alla andra, något som brukar ses som orsaken till att vi tappar bort oss själva och slutar lyssna på våra kroppar.
 Men nu ett tag har jag fått den ena "det visste jag innerst inne-upplevelsen" efter den andra.
Det som får mig att hitta tillbaka bäst är att vara i skogen och att yoga. Att vara i skogen får mig att hitta tillbaka mentalt till vem jag är och yogan mest fysiskt men också en del mentalt.
Jag brukar tänka "Att det skulle ta tills jag blev 40 för att jag skulle komma på det här". Lite retligt faktiskt. Det är ju bra att jag hittar mig själv, vad jag vill, vad min kropp säger och behöver, men ändå.

Igår lyssnade jag i alla fall på kroppen, gick hem från jobbet för att ryggen krånglar, eller är det jag som krånglar med ryggen?
I alla fall…